Pages

Wednesday, January 19, 2011

Hold It Against Me - Britney Spears

Bu şarkının ilk nete verildiği gün de kendisinden haberim vardı, ama açıkçası ilgilenmedim. Ama son bir iki gündür okula gidiş gelişlerde ipod yerine radyo dinlemeye başladım, radyo dinlemeyi özlemişim. gerçi çalan 3 şarkıdan biri Like a G6, diğeri de Ke$ha'dan Blow ya da We R Who We R, artık hangisi olursa. Lakin bu HIAM de 20 dakikada  3 kere dinledim, ki biri Radyo Bilkent'ti, bu önemli bir şey.

Bana göre yine pop adı altında geçen bir tekno şarkısı. Artık piyasanın böyle olduğunu, bu müziğin tuttuğunu biliyorum, bu tarz bu kadar popüler olmadan sevenlerden biriydim, ama pop diyip durmasınlar şuna. Kandırmayalım kendimizi. Klip ne zaman gelir bilmiyorum, gelince eklerim. Yeni albüm çıkaracak herhalde BritBrit (kendimi JustJared gibi hissetttim.), haberim yok, araştırmadım. İlk günden iTunes'da 1 numara olmuş, birkaç rekora daha imza atmış HIAM. O yüzden en azından bir denemek lazım.

Şarkıyı sevdim, ama öyle çok süper-über-aman-tanrım bir şey değil, tabiiki yine seksle ilgili, en azından farklı bir yaklaşımı var. Ortalarda esas tekno giriyor, ondan sonra şarkı etkileyiciliğini kısmen yitiriyor. İlk yarı daha güzel. Albüm gelsin de onun tadına bakalım.

Monday, January 17, 2011

Womanizer - Lily Allen (Britney Spears cover)

(aslında 10.01.2011 tarihli bir blog bu)

Okuldan eve gelirken, dolmuşta radyoda duydum bunu. Anında bayıldım, çünkü zaten "Womanizer" seven bir insanım, (evet, Britney Spears dinlediğimi itiraf etmek biraz ateşle oynamak gibi, ama en azından medeni cesaretimi takdir edersiniz :p) Lily Allen'ın tüm şarkılarını ezbere bilirim. Lily'nin aksanını sevmeyen başına kötü şeyler geliyormuş diyorlar zaten. Müthiş bir cover olmuş bu. "Womanizer"ın akustik versiyonu, Lily Allen'ın aksanı, daha ne olsun. Eve girer girmez youtube'dan baktım, bu coverın 2 yıllık olduğunu gördüm, bir an hayallerim yıkıldı, evet. 2 yıl boyunca bunu nasıl duymamışım ki? iPod'un kötülükleri hep bunlar, radyo dinlemeyi bırakırsa insan, duyamaz tabii yeni şarkıları. anca yeni albümleri takip edersin benim gibi. Neyse, bundan sonra daha sıkı takip etmeye çalışacağım single ve cover dünyasını. 

O kadar reklam yaptık şimdi, dinlemek isteyenler burdan buyursunlar:

Oh My God - Lily Allen


Ben bu adamı (Mark Ronson) daha 3-4 gün önce keşfettim. Yani Lily Allen'ın Smile'ına yaptığı remixi severek dinliyordum ama kendisini araştırmak hiç aklıma gelmemişti, o kadar etkilenmemişim sanırım. Bu aralar Lily Allen'a ayılma-bayılma günleri yaşadığımdan, sözlük'te (bkz. ekşi sözlük) insanlar hangi şarkılarını daha çok beğenmiş diye merak ettim. Evet, sevdiğim şeyleri bir de ekşi'den yoklamak gibi bir huyum var. Neyse işte, orada bakarken, Kaiser Chiefs'in "Oh My God" adlı pek güzel bir şarkısını coverladığını öğrendim, niye benim bundan haberim yok?! diye kendi çapımda kriz geçirip torrent sitelerine daldım. Kullandığım tek bir site var, orada Lily Allen discography diye çıkan başlıklarda hiç cover yok! ekşi'de insanlar bir sürü şarkı sıralamış ama! Torrent beni yüzüstü bırakınca bari youtube'dan dinleyeyim dedim, klibi böyle buldum, birden aydınlandım tabii. 

Şarkı, Mark Ronson'ın (sanırım prodüktör, bak hala adam gibi araştırmadım) Version isimli, 2007 çıkışlı albümünde yer alıyor. Bu albümde, bazı güzel şarkıları, orijinalinden farklı kişiler, Mark Ronson'ın düzenlediği müzikle söylemişler, çok da eğlenceli olmuş. Yani mesela, Kaiser Chiefs'in Oh My God'ını, Lily Allen, farklı bir melodiyle söylemiş. Çok da güzel olmuş.

Lily Allen'ın muhteşem aksanı, şarkıya kattığı minik yorumlar, anime halinin seksiliği, Kaiser Chiefs'in klipte çok sıradan bir şekilde görülmesi, sonundaki "was that a'right fo' you Mark?" falan her şeyiyle çok sevdim ben bu klibi ve şarkıyı.