Pages

Wednesday, March 16, 2011

I Wanna Go & Gasoline - Britney Spears

Britney Spears'ın aslında 29 martta piyasaya çıkacak Femme Fatale albümü birkaç gün önce internete sızdı! Artık sızdı mı sızdırıldı mı orasından emin değilim ama ne olursa olsun bu işten en çok hayranlar karlı çıktı tabiiki. Misal ben. Tüm albümü ezberlemiş durumdayım.

Etkileyici bir albüm değil. Kötü demiyorum bak, etkileyici değil sadece. İlk dinleyişte "Aman tanrım, öldüm bittim ne muhteşem şarkı!" diyebileceğin hiçbir şey yok. Şarkıların nerdeyse hiçbiri öyle kalıcı bir iz bırakmıyor ilk izlenim olarak. Bu ne yea demeden önce albüme şans tanıyıp ısrarla dinlemek lazım. Britney "gelmiş geçmiş en iyi albümüm oldu." derken reklam kaygısından daha fazlasını taşıyor olmalı inancını yitirmemek gerek. Nitekim benim yaptığım da tam buydu.

Şarkıların teker teker popüler olmasını beklemeden kendim aşina olup seçmeyi seviyorum. Yoksa bir şarkının popüler olmasını isterlerse 7/24 çalarak beynimize kazıyorlar zaten, şarkıya o kadar alışıyoruz ki sevdiğimizi sanıyoruz bir yerden sonra. Etki altında kalmadan tamamen kendim eleştirdim albümü. Hiçbir yerde review falan da okumadım. Zaten teknik olarak albüm daha çıkmadı.

Albüm bence gayet iyi. Britney'nin en iyi albümü mü emin değilim, ama gayet sağlam bir albüm. Dediğim gibi, ilk dinleyişte sıradan ve özelliksiz bir albüm gibi görünse de biraz zaman verince her şarkının ayrı kıpır kıpır olduğunu fark ediyorsunuz. Ben de öyle oldu en azından. Her şarkı dans etmeye/ettirmeye yönelik, techno olmuş ağırlık, ama fena olmamış. Dubstepler, adını bilmediğim bir sürü şeyler dolu. Dolmuşta dinlerken dikildiğim yerde kıpırdanıp duruyorum. Şimdi her şarkıya eşlik edebilecek durumdayım. Atlamalık bir şarkı yok, zaman zaman bazı şarkılar sıkıcı gibi gelse de her şarkının bir can alıcı noktası var ve sırf orayı dinlemek için bile şarkı dinleniyor. Ki şarkılara alışmak gibi bir durum söz konusu. Alıştıktan sonra zaten neyse bundan bahsetmiştim.

Benim albümdeki favori şarkılarım bunlar. Albüm muhteşem bir patlama yapmasa da uzun zamanlar boyunca partilerde dance track olarak kullanılacak diyorum ben. Benim favorilerim arasında olacaklar en azından.

Gasoline:



I Wanna Go: